Sayfalar

27.08.2018

HER MELEK KORKUNÇTUR-SUSANNA TAMARO

     

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabıyla tanıdığımız yazarın hayatını anlattığı kitabı.Zor ve sorunlu bir çocukluk geçirir.Sorunlu bir anne ve sorumsuz bir baba ile aile ortamından kendini soyutlar.Beklediği sevgi ve ilgiden mahkum olmak  ruhunda derin yaralar açar.Doğaya karşı ilgilili olmasına rağmen dersleri çok kötüdür.


Tek destekçisi anneannesidir.

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabında bazı karakterlerde aile üyelerinin kişiliğini yansıttığını belirtmiş.Derin anlamları olan paraflarla okunması gereken kitaplar arasında...

Alıntı;

    Mistizmin yolları,zorunlu geçiş olarak çöle ulaşmayı zorunlu kılar ve bu doğrudur;çünkü sadece çevrenin boşluğuyla,bütün yanılsamaların terk edilmesiyle,bizi farklı bir boyuta ulaştıracak olan patika görülebilir.Kargaşada,zihin dağınıklığında bu aşamayı geçmek mümkün olmaz.Eski geleneklere göre,toprağın tohumların yeni hayatını kabul etmesi için tarlalar,hasattan sonra yakılırdı.
     
      Çöl ise ara bir durumdur;özellikleri arasında tarafsızlık yoktur.Çöl serapların belirdiği,düşüncelerin zincirlerinden kurtulduğu,iblislerin belirdiği yerdir.

     Benim en sadık iblislerim şiddet ve korkuya ait olanlardır;hep bir arada dolaşır ve sürekli birbirlerinden korku ve savunma tepkisi,alt etme,yaralama,yok etme,ezme arzusu üretirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder