Sayfalar

2.05.2015

Yeni Kitaplar

Uzun zamandır sırasını bekleyen kitapları sonunda aldım.
YKY mağazasında sürekli indirim varmış bunu da öğrenmiş oldum.Alışverişlerimi internetten yaptığım için mağazalara yabancılaşmışım oysaki kitapları dokunarak tanımak ne kadar güzel.
Epeydir kendime söz vermiştim kitap kulesi erimeden yeni kitap almak yok diye ama, ama işte:)



Kanatsız kuşlar neredeyse bir aydır okuduğum bir kitap.Hiç bu kadar uzun sürede kitap okumamıştım ancak bunun nedeni benim fırsat bulamam oldu.Yazarı daha önce yayınlanan Yüzbaşı Corelli'nin mandolini kitabından tanıyoruz.
Ege de bir kasaba da  birlike yaşayan,müslüman,ermeni,rum ve hıristiyan insanların hayatlarından bölümlerle başlamış Çanakkale savaşına kadar uzanıyor.Çanakkale savaşını bir yunanlının kaleminden okumak  benim için daha anlamlı.Türk askerin gözünden anlatılan zor şartlar,hayatta kalma mücadelesi ve bunun kitaba yansıma müthiş.
Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kitapçılardan dokunarak almayı çok seviyorum ama çok pahalıya geliyor öyle ya :( Harika kitaplar almışsın, kuyucaklı Yusuf ve Semerkant benim de okuyacaklarım arasında.

    YanıtlaSil
  3. kanatsız kuşlar bi bakıyim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben Sabahattin Ali'nin eşim de Amin Maalouf'un setini aldığımız için üstteki kitaplar bende var. Sabahattin Ali'leri okudum ama Semerkent okunacaklar arasında. Kanatsız Kuşlar'ı duymamıştım. Etkileyici bir kitap ismi.

    YanıtlaSil