Sayfalar

17.02.2013

Okuduğum Kitaplar

“Sen benim gölge hırsızımsın; nerede olursan ol, seni bulacağım.”
Babası tarafından terk edilmiş, çocukluğu boyunca annesiyle birlikte sıradan bir kasabada yaşayan kahramanımızın özel bir yeteneği vardır: Peşine gölgeler takılır, ona hep bir şeyler fısıldar…
Yıllar geçmiş, bahçesindeki kestane ağaçlarının altında oturduğu okulunu, babasıyla annesinin birbirlerini sevdikleri zamandan kalma o soluk fotoğrafları ardında bırakarak yeni bir hayata başlamıştır. Ne var ki tekdüze hayatı ve bir türlü ismini koyamadığı ilişkisiyle içindeki özlemi dindirememekte, ona fısıldayıp duran gölgelerden bir türlü kurtulamamaktadır.
Bir kıyı kasabasına yolunun düştüğü bir gün, hüzün dolu geçmişinin, peşini bırakmayan gölgelerin sırrı yavaş yavaş çözülmeye başlar. Yıllar önce geldiği bu kumsalda, gölgelerinin birbirine karıştığı ilk aşkının izini bulacak ve onun peşine takılacaktır.
Belki de, bir sandığın içine sakladıkları o uçurtmayı yerinden çıkarmanın zamanı gelmiştir artık…
Gölge Hırsızı, ardımızda bırakamadığımız anları, anıları ve aşkları anlatıyor. Yani peşimize takılan, kurtulamadığımız gölgeleri…

(tanıtım yazısından alıntıdır)

Bir çocuğun anne ve babasının boşanmasının ardından tıp öğrencisi oluncaya kadar yaşadığı duygusal serüvene ortak oluyorsunuz.
Marc Levy beğendiğim bir yazar olmasına rağmen bu kitabını çok beğendiğimi söylemem.Kısa sürede bitirmeme rağmen diğerlerinde bulduğum heyecanı bu kitabı okurken hissedemedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder