Sayfalar

14.08.2015

Okudum Bitti



Einstein'ınkinden Jaha yüksek tir IQ. puanına sahip, kendi kendine iki haftada yüksek matematik öğrenetilen otizmli bir çocuğunuz olsaydı ne yapardınız? 
Oğlu -Jacob'a iki yaşındayken otizm teşhisi konan Kristine Barnett, oğlunun yapamadıkları yerine, yapatildiği ve yapmak istediği şeylere odaklanarak sıra dışı tir metot denedi ve hem kendi oğlunun hem de ABD'de yaşayan otizmli çocukların hayatını kökünden değiştirdi.
 Üç yaşındayken, ileride okuma yazma bile öğrenemeyeceği söylenen Jacob şimdi on altı yaşında; kuramsal fizik alanında yüksek lisansını tamamladı ve üniversitede kuantum fiziği dersleri veriyor. Hatta ileride fizik alanında Notel Ödülü alması bekleniyor? Oğlunun temel yetilerini geri kazanması için çabalayan Kristine, yürümeye taşladığı dönemde bir buçuk sene toyunca kimseyle iletişim kurmayan Jacob'ı terapistlerin, uzmanların ve eşinin tüm itirazlarına rağmen özel eğitim programından aldı ve kendi anaokulundaki öğrencilerle birlikte yetiştirmeye başladı. Kristine'in cesareti ve oğluna olan inancı inanılmaz bir sonuç yarattı: Jacob, dokuz yaşındayken astrofizik dalında özgün bir teori üzerinde çalışmaya ve on iki yaşında üniversitede seminerler vermeye başladı. Bu kitap, işte bu olağanüstü mücadelenin öyküsü. Otuzdan fazla dile çevrilen ve dünya çapında milyonlarca insana umut aşılayan Umut Işığı şimdi Türkçede. İniş çıkışlarla dolu bu gerçek yaşamöyküsünü okuduktan sonra otizmli veya değil- her çocuğun içinde keşfedilmeyi bekleyen tir ışığın olduğunu daima anımsayacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)

Umut Işığı
Kristine Barnett
Final Kültür Sanat Yayınları / Roman Dizisi
Türkçe
320 s. — 2. Hamur– Ciltsiz — 14 x 20 cm
İstanbul, 2014

Çeviren:Güneş Demirel

Umut Işığı oğluna otizm sendromu teşhisi konan bir annenin mücadelesini konu alıyor.Bir yanda oğlunun hastalığını kabullenememek,diğer yanda oğlunun normal çocuklar gibi eğitim alması ve yetişmesini isteyen bir anne ve oğulun inanılmaz çabaları.
Gerçek bir yaşam öyküsü olması okuyucuda merak uyandırırken,akıcı anlatımı,sıkmayan üslubu  ile harika bir kitap.
Kitap karakterlerinin yaşıyor olması okurken sık sık google'a başvurmama neden oldu.
Sanırım Jacob'ı yüzyılın dahileri arasında görebileceğiz.

2 yorum:

  1. Çok severim böyle sıradışı hayatların hikayelerini. Seveceğim bir kitap kesinlikle... Tanıştırdığın için sağol <3

    YanıtlaSil