Sayfalar

15.08.2018

Beni Asla Bırakma

Kitapta ,ıssız bir yerdeki yatılı okul olan Hailsham da belli bir amaç için büyütülen çocukların,gençlik yaşlarında kendilerini bekleyen dramatik sonlarına doğru gidişini anlatıyor.
Okuldan önce ki yaşamları hakkından bilgileri yok. Hailsham yatılı okul olmasına rağmen okulda öğretmenler değil gözetmenler var. Eğitimin yanında bedenlerine cok iyi bakmaları anlatılır. Çünkü hepsi klonlanmış birer organ bağışçısıdır.

Kathy'nin 25 yıla yayarak anlatımıyla sevinçleri,mutlulukları ve aşkları ve tükenişlerine tanık oluyoruz.

Ingiltere'de en iyi 100 roman arasında gösterilen bir başyapıt.Nobel ödüllü Japon yazar Kazuo İshiguro'nun okuduğum ilk romanı. Yazarın hayal gücüne hayran kaldığımı belirtmek isterim.

Alıntılar;
''Her şeyi daha farklı görmeye başladım. Önceleri tuhaf şeylerden kendimi çekerken, artık tam tersine sorular sormaya, yüksek sesle olmasa bile en azından içimden her şeyi sorgulamaya başladım.''


 "Belki de hiçbirimiz yaşadıklarımızı tam olarak anlamıyor ve yeterli zamanımız kalıp kalmadığını hissedemiyoruz."                                                                                                                   
''Bir yerlerde bir ırmak olduğunu düşünüp duruyorum. Suları coşkun bir ırmak. Suyun içinde iki kişi var ve birbirlerine tutunmaya çalışıyorlar, bütün güçleriyle uğraşıyorlar, ama sonunda dayanamıyorlar. Akıntı çok kuvvetli. Birbirlerini bırakmak, ayrı yerlere sürüklenmek zorundalar. Sanırım bizim durumumuz da bu.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder