Sayfalar

24.07.2015

Sokak Hayvanlarını Besleme


Sokak hayvanları bizim çöp kutumuz değildir.Çöpe atılacak yemekleri onlara vererek iyilik yapmış olmuyoruz.Bazen iyilik yapmak isterken bilinçsizce verilen yiyecekler istenmeyen kötü sonuçlarla sebep olabiliyor.
Bu güzel anne ve yavrularını site bahçesinde sokak hayvanları için aldığım kuru mamayla beslerken her gün etrafında kokmuş çöpe gitmesi gereken yemek artıklarıyla karşılaşıyordum.
Gördüklerimi kediler yemeden attım ama ne yazık ki bu annenin yediği kemiğin midesini delmesine engel olamadım. Kemik midesini deldiği için mide kanaması geçirdi  veteriner müdahale etse de kanamayı önlemek mümkün olmadı ve melek oldu.:((
Büyük kedilerin zarar vermemesi için yavruları eve çıkardım ama benim iki kedim yavrulara alışamadılar odalarını ayırmak zorunda kaldım .Yeni sahipleri biraz daha büyüyünce alacaklar çok şükür ki sokaktan kurtuldular.

Hayvanları beslerken biraz daha bilinçli ve dikkatli olmak gerekli istemeden bir hayvanın hayatına son verebiliriz.


5 yorum:

  1. Şimdi besledim iş yerimde, Instagramdan da paylaşacağım, size kesinlikle katılıyorum, kokmuş yemekler atılmamalı, az öz ve kaliteli olmalı, az derken küçük bir leğen yemek kokmamış olsa bile, öğlene yada akşama kadar kesinlikle bu sıcakta dayanmıyor. Kemik atıyorum paylaşmakla ne iyi ettiniz . Yavruları kurtarmışsınız, ne mutlu size. Dilerim sizin gibi insanlar çoğalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için ben teşekkür ederim. Haklısınız bu sıcaklarda taze yemek bile kısa sürede bozulabiliyor sokak kedileri için hazırlanmış kuru mamalar daha besleyici olmasının yanında görüntü kirliliği de yaratmıyor.Malum herkes hayvansever değil :((

      Sil
  2. Çok doğru ve gerekli bir yazı olmuş... Ben de bu tür şeylere dikkat edilmesi taraftarıyım. Çünkü gerçekten bu konuda çoğu insan bilinçsiz ve bilinçlendirilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın poşet içinde öylesine bırakılmış ev yemeği bile gördüm.Hayvanlar değil yemek yanından bile geçmiyorlar.Uyarı yazısı astım bende :)

      Sil
  3. Byle şeylere dikkat edilmesi gerekli.

    YanıtlaSil