Sayfalar

25.01.2015

Okudum Bitti-Geçmişin Yükü


Geçmişin Yükü polisiye bir roman.Yazar Mehmet Geliç Mersin'li olması sebebiyle sanırım hikayeyi Mersin-Adana arasında kurgulamış.Bu nedenle okurken anlatılan yerleri tanımakta hiç zorluk çekmedim.:)
Konusuna gelirsek;

Erkan Mersin'de bir bankanın bireysel hizmetler bölümünde çalışan sessiz,sakin bir eleman.Aynı bankada çalışan Seville nişanlıdır.

Erkan'nın asker emeklisi olan babası intihar etmiş,bir süre sonra ise annesi vefat etmiştir.
geçmişine oldukça bağlı olan Erkan babasının eski arabasını kullanmaktan vazgeçmemekte direnmektedir.

Hayatını kabusa çeviren olaylar ise gördüğü kabuslarda yatmaktadır.Her gece rüyasında küçükken Tarsus'ta bir  okul gezisinde suda boğularak yaşamını yitiren kardeşini görmektedir.Rüyalar öyle gerçekçi bir hal almaya başlarki bir isim aklında takılı kalır Levent Adal!

Bu isim üzerinde durur ve internetten araştırma yapmaya başlar bir kaç kişiyi eledikten sonra Adana'da olan Levent Adal'ı görmeye gider.
Esnaf lokantası işleten Leventle karşılaşır ona rüyalarını anlatmaya başladığında ise hayatının şokunu yaşar.Çünkü Levent'te rüyalarında onun adını görmektedir.Aynı kazada o da kızını kaybettiğini söyler.

Eveet kitabın konusu böyle başlıyor sonunu anlatmak olmaz tabi okuyun anacımm :)))

1 yorum:

  1. Mersin'de geçen bir kitap mı? Ne güzel geliyor kulağıma. Kitabın adı Pentagram'ın bir şarkısı olunca dikkatimi çekti, boşuna çekmemiş :)

    YanıtlaSil