Sayfalar

12.11.2014

Okudum Bitti- AYAZ

Ayaz;Zehra ve İlyasın ilk çocuklarıdır kardeşi Oğuz'la hiç bir zaman anlaşamayan oldukça haşarı bir çocuktur.
Zehra kayınvalidesiyle oturmaktadır kayınbabası kızı gibi sevmesine karşın kayınvalidesi Emine her fırsatta Zehrayı azarlamakta her sorunda onu suçlamaktadır.
İlyas şehre indiği bir gün arkadaşının evindeyken polis baskını olur ve kaçarak Zakire'nin evinde saklanır.Bir ay boyunca kayınvalidesi Zehrayı suçlar ve evden kovar.Zehra iki çocuğuyla zor şartlarda yaşam savaşı sürmektedir aynı zamanda 3. çocuğuna hamiledir.
Jandarma köyde işlenen bir cinayet sebebiyle İlyası ararken onun hapiste olduğunu öğrenirler.Uğraşları sonunda hapisten çıkarırlar Zehra koca evine döner.Ancak İlyasın aklında Zakire vardır ona olan aşkı tutkuya dönüşür ondan da karşılık aldığında imam nikahı kıyarlar.
Ailesi İlyastaki değişime şaşırırlar gerçekleri öğrendiklerinde babası evden kovar.Zehra çok üzgündür.
İlyasa soğuk davranır çocuklar yavaş yavaş babalarından uzaklaşırlar.Şlyas ne Zakireyle yaşayabilmekte neden eve dönebilmektedir.
Zakire aslında üniversiteyi bırakmış şehirli bir kızdır.İlyasın çektiği üzüntüyü farkeder yeniden üniversiteye başvurur ve gideceğini İlyasa söyler.İlyas çok öfkelenir ve evine döner ama aile asla eskisi gibi olamaz aradaki bağ kopmuş soğukluk girmiştir.
İlyas buna çok üzülmektedir babası onunla kırgın ölmüştür buna çok üzülmektedir.Ayaz okulda çok başarılıdır sonunda heo hayal ettiği askeri okulu kazanmıştır bu sevinci yaşarken bile babasına yaklaşmaz ilyas yaptığı hatanın ailesii nasıl dağıttığını farkettiği anda olduğu yere yığılmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder