Sayfalar

29.11.2014

Ne Okudum-Hallac-ı Mansur

Arka kapak:
İnancın ve Direnişin, "Dar"da Hallac-ı Mansur''un Romanı

Adamın çaresiz bir şekilde oynattığı kolunun ucundaki korkunç yarının çürümeye başladığı açıkça belliydi. Fakat bu kanlı et yığını tüm işkencelere rağmen insanlığından bir şey yitirmemişti. Çarmıhın önünde duran bir cellat, işkence gören adamın vücuduna iki çivi daha çakmakla meşguldü. Çekici indirdiği anda adamın vücudundan fışkıran kan sütunu geniş bir kavis çizerek meydanı kaplayan tozların arasına karışıyordu. Fakat kurban kahkahalar atarak öyle bir gülüyordu ki, yanaklarından aşağı yaşlar süzülüyordu. Bunun sebebi çektiği şiddetli acı olabilir miydi? Rüstem Efendi''nin sesi duyuldu: "Bu adam el-Hallac."

Kitap Alman profösörün  araştırma için gittiği İran da bir anda ortadan kaybolmasıyla başlıyor.İran ve Almaya da dikkat çeken bu kayıp için bir gazeteci İran'a gelip araştırmaya girişiyor.Devrim sonrası karışık İran'da tek  bulabildiği porfösörün kayıp günlüğü oluyor.Günlüğü okumaya başladığında bir başka hayatın içine dahil oluyorsunuz.
Profösör ve iki arap dostu zaman da yolculuk yaparak Hallac-ı Mansur'un işkence gördüğü meydanda kendilerini buluyorlar.
Kitap Hüsayin Bin Mansur'un hayatı Allahı kendi ruhunda bulma yolunda yaptığı yolculuğu konu alıyor.İslam Felsefesine ilgi duyanlar için mutlaka okumaları gereken bir kitap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder