Sayfalar

11.05.2014

OKUMA SEFERBERLİĞİNDE BİR NEFER



Cansu Delibaş, 25 yaşında, Ahi Evran Üniversitesi’nde KMYO’nda okumuş bir genç.Küçük yaşlardan beri okumaya düşkün olan Delibaş, üniversite yıllarında etrafındaki arkadaşlarının bir kısmının imkansızlıklar nedeniyle kitaplara ulaşamadığını, daha büyük bir çoğunluğun ise hiç kitap okumadığını gözlemlemiş. Kitapların büyülü dünyasından her zaman etkilenmiş biri olarak sosyal medya aracılığı ile bu sorunun çözümüne bir katkıda bulunmak istemiş. Bu amaçla yola çıkarak Facebook’ta KLÜP YAZAR ŞAİR olarak bir sayfa açmış. Kısa zamanda büyük ilgi gören sayfa günden güne genişlemiş ve bu güne kadar onlarca yazarı, yüzlerce okurla buluşturmuş.
 Şöyle anlatıyor Cansu Delibaş;
“KLÜP YAZAR ŞAİR an itibari ile 6.662 üyeye sahip 17 Eylül 2012’ de benim açtığım bir sayfa. Zamanla çoğalan üye sayımızdan dolayı sayfaya başka yöneticilerde ekledim ve artık bir ekip olarak çalışıyoruz.
Neden KLÜP YAZAR ŞAİR?
Sayfamızı açarken "Şair-Yazar kulübü" olarak açmak istemiştik. Fakat facebook sayfamızı bu şekilde kabul etmedi- Ancak "Klüp yazar şair" olarak açabildik.
 – Amacımız gerçek kitap severleri yeni yazar ve şairlerimizle buluşturmak, onların eserlerini tanıtmak, tavsiye kitaplarla okuyucularımıza hizmet etmek. Bu vesile ile toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye yardımcı olmak. Sayfamız sadece yazarlarla okurların değil yazarların da birbirleriyle buluşturan bir kitap sayfa. Üyelerimizin çoğunluğu genç öğrencilerdir. Yarışma adı altında yaptığımız etkinliklerle hem bu gençlere ücretsiz kitap temin ediliyor hem de yeni yazarlara da tanıtım imkanı yaratıyoruz. Ayrıca yazarlarla Facebook üzerinden yazarlarla söyleşi zamanlarımız var. Okurların istedikleri soruları sorabildikleri bu söyleşilerde okurlar yazarları daha yakından tanıma imkanına sahip oluyorlar. Şu ana kadar 400 okuru yazarından imzalı kitaplarla buluşturduk. Okuma alışkanlığına arttırmada bir nebze da olsa faydam olmasından çok mutluyum. 
Bu proje çerçevesinde kendisi de sadece okumakla kalmayıp kendisi de yazmaya başlayan Delibaş’ın annesine yazdığı mektup piyasaya 08.05.2014 tarihinde çıkan Özlem Soylu Çetinkaya’nın "Sana Soyleyeceklerim Var Anne" adlı kitabının 2.baskısında yer alıyor. 

https://www.facebook.com/KLUP.YAZAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder