Sayfalar

27.10.2013

Köstebek Pasta Yaptım

Pasta kursuna giden bir arkadaşımdan aldığım tarifi dün akşam denedim.
Görünüşünü çok beğenmesemde harika bir lezzet oldu.
Üstelik yapımı da çok kolay.

Malzemeler:
3 Yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
4yemek kaşığı kakao
vanilya,kabartma tozu

Kreması:
2,5 Su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti

Yapılışı:
Yumurta ve şekerler köpük haline geliceye kadar çırpılır
Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao ile karıştırılır.Normal pandispanya kıvamından biraz daha koyu bir kıvam oluyor.
170 derecede pişirdim.

Süt,şeker ve un karıştırılıp koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.Soğuduktan sonra 1 bardak sütle hazırlanan krem şanti kremaya ilave edilip karıştırılıyor.

Kek ılıkken ortadan kesip çukur orta genişlikte bir (kase-tencere) ne dilerseniz bir parçası yerleştirilir.krema bolca dökülür diğer parçası kapatılıp bir kaç saat dolapta bekletilir.Daha sonra kalan krema üzedrine sürülüp kekin kalan parçaları robotta ufalanıp üzerine serpilir.
Dilerseniz keki biraz soğuk sütle ıslatabilirmişsiniz.

6-8 kişilik servis yapabilirsiniz.Bizim misafirler ikişer dilim yediği için kırıntısı bile kalmadı :)



3 yorum:

  1. görüntüsü de çok güzel bence. hazır almaktansa tarifinizi deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti harika mutlaka tavsiye ederim.:)

      Sil
  2. Ne tesadüf canım ya, geçen hafta eve gelen bir misafir bir sürü muz getirince çürümesinler diye ben de ilk defa ev yapımı köstebek pasta yaptım. Tarifi seninkine çok benziyor, lezzeti süperdi ama seninki daha estetik olmuş :) Ben büyük bir kalıba yapınca kek ince oldu oyduğum kısım az oldu o da üstünü örtmedi :) Eline sağlık afiyet olsun şu an evde kakao olsa kalkıp yapardım senin tariften

    YanıtlaSil